FOTO Incendiu la Botoșani! Un fermier a fost la un pas să rămână fără hrana pentru animale

Un fermier a fost la un pas să rămână fără hrana pentru animale, luni, din cauza unui incendiu de vegetație uscată produs pe câmpul unde erau depozitate furajele, în satul Unguroaia, comuna Cristești. Potrivit ISU Botoșani, doar intervenția promptă a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cristești și a pompierilor militari din cadrul Detașamentului Botoșani a făcut ca flăcările să fie stinse la timp.

În total, a ars vegetația uscată de pe cca. 3000 m.p. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un foc deschis în spații deschise.

„Facem apel către cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație uscată și miriște deoarece aceste evenimente pot pune în pericol culturile din imediata vecinătate, locuințele, dar și viața cetățenilor. Totodată, le reamintim faptul că, potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepțională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici”, se precizează într-un comunicat al ISU Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *