Un consilier local a propus ca sportivii medaliați la Tokyo să devină cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani

Consilierul Andrei Amos a propus ca cei doi sportivi, Simona Radiș și Mugurel Semciu, medaliați la Jocurile Olimpice de la Tokyo să devină cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani. Anunțul a fost făcut în ședința de Consiliu Local de luni, Andrei Amod afirmând ca această distincție să fie oferită și antrenorilor celor doi sportivi.

Am depus fundamentarea la registratură, prin care solicit inițierea acestui proiect de hotărâre. Menționez că sunt singurul care am discutat cu sportivii, atât cu Simona cât și cu Mugurel, și le-am cerut acordul pentru a iniția acest proiect de hotărâre. Au fost încântați și onorați”, a spus Amos. Consilierul a propus totodată ca cei doi sportivi să fie recompensați financiar pentru munca lor, respectiv 50 mii lei pentru Simona Radiș, medaliată cu aur și 30 mii lei pentru Mugurel Semciuc, medaliat cu argint.

Declarația vine după ce săptămâna trecut primarul municipiului Botoșani a anunțat că va iniția un proiect de hotărâre pentru ca cei doi sportivi să primească titlul de cetățean de onoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *