FOTO & VIDEO Lucrările la drumul strategic avansează. Președintele CJ Botoșani: Până la scăderea temperaturilor, constructorii vor finaliza lucrările de structură pe aproape întreaga lungime a drumului

Lucrările la drumul strategic avansează, toate tronsoanele fiind în șantier, a anunțat, luni, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici. Acesta susține că, constructorii vor lucra atâta timp cât vremea va permite și că până la scăderea temperaturilor vor finaliza lucrările de structură pe aproape întreaga lungime a drumului.

Cei care au circulat pe lotul 3, Blândești – Todireni, au observat că  între Lunca și Todireni, la jumătatea săptămânii trecute, s-a făcut un tronson experimental de un kilometru pentru a se controla capacitatea portantă a drumului. S-au turnat toate straturile de structură plus primul strat de asfalt (binder). Acesta este un sector experimental, și nicidecum nu așa va arăta drumul. Scopul acestui sector a fost de a se optimiza soluțiile tehnice.

Au fost în control specialiștii de la Inspectoratul Tehnic în Construcții și cei au dirigintelui de șantier pentru ca împreună cu constructorul și proiectantul să se optimizeze soluțiile tehnice din cadrul proiectului. Vorbim de tipuri diferite de pământ pe parcursul celor 106 kilometri de drum strategic, pământuri care acționează diferit la trafic, la greutate. De aceea este nevoie să căutăm cele mai bune soluții tehnice, să le adaptăm la profilul diferitelor sectoare de drum, pentru ca în final să avem parte de un drum de cea mai bună calitate”, a precizat Doina Federovici.

Acesta susține că lucrările la drumul strategic vor fi monitorizate, în continuare, și că drumul strategic este prioritatea principală a Consiliului Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *