FOTO! Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a sfințit o biserică din Dorohoi. ÎPS Teofan i-a înmânat primarului distincția „Crucea Moldavă”

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei împreună cu PS Veniamin, episcop al Basarabiei de Sud, alături de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat, duminică, slujba de sfințire a Bisericii din Cimitirul parohial al localității Dealu Mare, Dorohoi. În semn de apreciere pentru contribuția adusă pentru realizarea lucrărilor la acest lăcaș de cult, Înaltpreasfințitul Teofan, a înmânat distincția „Crucea Moldavă” dar și Diploma de Vrednicie primarului municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu. La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

Sfinţirea unei biserici constituie una din cele mai impresionante şi mai emoţionante rânduieli bisericeşti, ce aduce peste zidurile cele noi, dar şi peste credincioşi, harul sfânt şi sfinţitor, făcându-ne părtaşi unei negrăite bucurii duhovniceşti. Care este importanţa participării la sfinţirea unei biserici? Ne lămureşte atât de frumos cântarea: o dată cu sfinţirea construcţiei văzute, are loc şi sfinţirea sufletelor noastre, statornicindu-se legătura dintre biserica de zid, care este reprezentarea vizuală, arhitectonică, a Bisericii vii, formate din preoţi şi enoriaşii unei parohii sau comunităţi monahale”, a declarat Doina Federovici.
Potrivit sursei citate, lucrările de construcție au început în anul 2016 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei Și Bucovinei, în cimitirul parohiei, pe terenul dat spre folosință parohiei de către Primăria Municipiului Dorohoi.
Biserica este construită din cărămidă, pe o temelie din beton și acoperită cu tablă. În perioada 2017-2019 biserica a fost împodobită cu pictură în tehnica „fresco” executată de pictorul Gheorghe Drăgoi, catapeteasma fiind pictată de pictorul Rusu Adrian. Lângă biserică s-au construit în luna iulie 2021 de către constructorul de biserici Ion Păscăreanu, fiu duhovnicesc al parohiei, un frumos altar de vară și o clopotniță de lemn.
Foto: facebook Doina Federovici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *