S-a decis cine va face a treia doză de vaccin anti-COVID. Află dacă ești în respectiva categorie

Foto: Digi24

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) face eforturi pentru ca a treia doză de vaccin să fie disponibilă persoanelor cu sistem imunitar scăzut. Protejarea pacienților cu imunitate vulnerabbilă înseamnă prevenirea apariției unor variante noi de coronavirus.

Aprobarea completă a vaccinului produs de Pfizer/BioNTech este așteptată până la începutul lunii septembrie. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) accelerează eforturile pentru a autoriza doza suplimentară de vaccin anti-COVID pentru americanii care au un sistem imunitar slăbit, relatează The New York Times.

Aceste măsuri reflectă o preocupare a Statelor Unite ale Americi pentru sănătatea la nivel național în contextul în care tulpina Delta se răpândește peste tot în lume. Persoanele cu sistem imunitar slăbit, care au nevoie de a treia doză de vaccin anti-COVID, cum ar fi pacienții cu cancer, ar putea obține una în mod legal.

Administrația pentru Alimente și Medicamente. A treia doză ar putea stopa apariția unor variante noi

Beneficiul vaccinării acestor pacienți s-ar putea extinde dincolo de acest grup de persoane. Potrivit studiilor, infecția cu SARS-CoV-2, persistentă la persoanele imunocompromise, poate duce la apariția variantelor mult mai virulente.

Decizia de autorizare pentru o doză suplimentară de vaccin anti-COVID este așteptată luna aceasta. Aprobarea completă a vaccinului produs de Pfizer/BioNTech este așteptată până la începutul lunii septembrie.

Organizația Mondială a Sănătății solicită un moratoriu pentru cea de a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 până cel puțin la sfârșitul lunii septembrie. Directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a îndemnat țările să amâne vaccinarea cu a treia doză pentru ca de aceste doze să poată beneficia ţări care şi-au imunizat doar o parte infimă a populaţiei.

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *