Ministrul Economiei anunță concedieri în rândul bugetarilor din instituțiile publice

salariati bugetari , stiri, botosaniMinistrul Economiei, Claudiu Năsui, a reacționat după ce premierul Florin Cîțu a declarat că miniștrii care nu au cheltuit banii alocați prin legea bugetului, până acum, trebuie să ofere explicații. El anunță concedieri în rândul bugetarilor din instituțiile publice sub pretextul eficientizării activității statului.

Claudiu Năsui susține că România are nevoie de un stat mai mic, de instituții mai puține și mai suple, și de economii la buget. În acest sens, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a făcut o postare pe Facebook, în care dă de înțeles că este nevoie de concedieri masive în rândul angajaților bugetari.

„România are nevoie de un stat mai mic, care să ne lase mai mulți bani din munca noastră în buzunar”, a scris Claudiu Năsui în postarea de pe Facebook.

Ieșirea sa poate fi interpretată și ca un atac la adresa premierului Florin Cîțu care a spus că în multe ministere nu au fost cheltuite bugetele alocate la începutul acestui an. Premierul le-a cerut miniştrilor să prezinte execuţia bugetară şi a spus că acolo unde banii nu s-au cheltuit trebuie prezentate explicaţii. Claudiu Năsui a reacționat la o zi după declarațiile premierului și a venit cu propria sa viziune despre cum ar trebui cheltuiți banii publici.

„Guvernarea nu trebuie să fie o cursă în care să fie considerat câştigător cine cheltuie cel mai rapid banii contribuabililor. România are nevoie ca de aer de mai multă eficienţă în stat, de instituţii mai puţine şi mai suple, iar banii contribuabililor trebuie mai degrabă economisiţi şi cheltuiţi cu maximă responsabilitate”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Sursa:evz.ro

FOTO! Apartament din municipiul Botoșani, în flăcări. Proprietarul, găsit mort

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *