Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. De când se răceşte vremea

Foto: Getty Images

Meteorologii anunţă vreme caldă în prima parte a lunii august, temperaturi mai ridicate decât cele normale dar şi ploi izolate în unele regiuni ale ţării. Începând cu 23 august vremea se va răci uşor în regiunile nordice şi estice, iar în rest temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis estimări meteo pentru următoarele patru săptămâni, valabile până pe 6 septembrie.

Săptămâna 9 – 16 august

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea vestică a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 16 – 23 august

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-vestice Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în jumătatea estică a ţării, dar mai ales în regiunile nord-estice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Săptămâna 23 – 30 august

Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile nordice şi estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă Regimul pluviometric va fi în general excedentar, mai ales în regiunle nord-estice şi zona Carpaţilor Orientali. Excepţie vor face regiunile nord-vestice şi extremitatea de sud a ţării, unde cantităţile de apă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 30 august – 6 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil uşor mai coborâte în regiunile estice şi nord-estice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă, vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales zonele montane.

Sursa: Ziaruldeiasi.ro.

Copil cu o boală rară adus pe lume la Maternitatea Botoșani. O parte din suprafața corpului bebelușului nu are piele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *