ÎPS Teofan va sfinți două biserici din județul Botoșani

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, va sfinți, duminică, 8 august și apoi pe 22 august, două biserici din județul Botoșani. Acesta va fi prezent duminică, 8 august,  la sfințirea Bisericii din cimitirul parohial de la Dealu Mare, Dorohoi.

Lucrările de construcție au început în anul 2016 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei Și Bucovinei, în cimitirul parohiei, pe terenul dat spre folosință parohiei de către Primăria Municipiului Dorohoi. Biserica este construită din cărămidă, pe o temelie din beton și acoperită cu tablă. În perioada 2017-2019 biserica a fost împodobită cu pictură în tehnica „fresco” executată de pictorul Gheorghe Drăgoi, catapeteasma fiind pictată de pictorul Rusu Adrian. Aceste lucrări au fost realizate din donațiile credincioșilor din parohie și din zona Municipiului Dorohoi și cu sprijinul financiar al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, al Secretariatului de Stat pentru Culte și al Primăriei Municipiului Dorohoi.

Lângă biserică s-au construit în luna iulie 2021 de către constructorul de biserici Ion Păscăreanu, fiu duhovnicesc al parohiei, un frumos altar de vară și o clopotniță de lemn.

Slujba de sfinţire va fi săvârșită către înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei Și Bucovinei și de PS Veniamin, episcop al Basarabiei de Sud, înconjurați de un sobor de preoţi și diaconi.

Programul liturgic este următorul:
Ora 7:30 primirea Ierarhilor,
Ora 8:00 Slujba de Sfințire a Bisericii de cimitir,
Ora 9:00 Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, pe un podium amenajat în incinta cimitirului.

De asemenea, pe 22 august, ÎPS Teofan va fi prezent la sfințirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Broscăuți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *