Un deținut cere un ordin de protecție împotriva colegilor de celulă! „M-au bătut de mai multe ori în ultimul an!”

O persoană privată de libertate, din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași, a decis să apeleze la judecători. Deținutul le-a cerut acestora să emită un ordin de protecție împotriva colegilor de celulă. Viorel Uță susține că ar fi agresat de colegii din cameră. Totuși, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins cererea formulată de către deținut.

„Instanța admite excepția inadmisibilității cererii de emitere a ordinului de protecție. Respinge ca inadmisibilă cererea de emitere a ordinului de protecție formulată de reclamantul Viorel Uță, în contradictoriu cu pârâții Bogdan Ghiorghițanu, Tiberius Lăcătușu și Daniel Cătălin Rusu”, au precizat judecătorii ieșeni.

Decizia nu este definitivă, aceasta fiind deja contestată de către Bogdan Ghiorghițanu, Tiberius Lăcătușu și Daniel Cătălin Rusu.

Procesul intentat de Viorel Uță lui Bogdan Ghiorghițanu, Tiberius Lăcătușu și Daniel Cătălin Rusu a început pe data de 20 iulie 2021. Cei 4 deținuți au fost audiați prin videoconferință la locul de detenție, respectiv în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași. Încă de la început, reclamantul a cerut recuzarea președintelui completului de judecată, solicitare ce a fost respinsă.

Eu cer, în contradictoriu cu pârâții, Bogdan Ghiorghițanu, Tiberius Lăcătușu și Daniel Cătălin Rusu, emiterea unui ordin de protecție, motivat de faptul că pârâții m-au bătut în decursul anilor 2020-2021 de mai multe ori. În prezent, eu stau în cameră cu pârâții și nu vreau să iau și alte bătăi”, a menționat Viorel Uță în fața judecătorilor ieșeni.

Sursa: bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *