Copaci doborâți de furtuna de joi seară, la Botoșani. Codul Roșu de vijelii a fost prelungit!

Furtuna de joi seară a provocat probleme în județul Botoșani. La Cristești, un copac a fost doborât de vânt și a fost nevoie de intervenția Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cristești.

Potrivit reprezentanților ISU Botoșani, și în municipiul Botoșani au fost probleme, respectiv au fost copaci care au căzut pe strada Col. V. Tomoroveanu, dar și lângă Liceul Textil. Totodată, un incendiu  a avut loc la un transformator, pe strada Pacea.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Botoșani au intervenit în aceste situații.

Totodată, la Hudești, oamenii au rămas fără curent electric.

Cod Roșu pentru mai multe localități

Atenție! Meteorologii au emis o nouă avertizare nowcasting COD ROSU până la ora 22. 30, pentru Ungureni, Albești, Trușești, Ștefănești, Coțușca, Lunca, Havârna, Rădăuți-Prut, Călărași, Avrămeni, Gorbănești, Manoleasa, Hlipiceni, Păltiniș, Vlăsinești, Todireni, Mileanca, Dângeni, Santa Mare, Unțeni, Știubieni, Drăgușeni, Durnești, Dobârceni, Mihălășeni, Blândești, Viișoara, Hănești, Săveni, Ripiceni, Românești, Mitoc, Adășeni și Răușeni.

Sunt prognozate: vijelii puternice cu rafale de peste 100km/h, averse ce vor cumula peste 35 l/mp, izolat grindină, frecvente descărcări electrice.

Populația din localitățile vizate de codul rosu a fost avertizată prin mesaj RO ALERT.

VIDEO Imagini spectaculoase din timpul furtunii de joi seară, de la Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *