Prefectul Dan Nechifor, vizită la stațiile de pompare a apei pentru irigații din județ: Suprafața irigată urmează să se extindă la Botoșani

Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a vizitat, joi, stațiile de pompare a apei pentru irigații din județ. Alături de autorități locale și de beneficiari, de specialiști în îmbunătățiri funciare și de la Direcția Agricolă, prefectul a fost la stația Bold, comuna Manoleasa, stația Lehnești, din comuna Ripiceni, precum și la stația Stânca de la Stânca – Costești, potrivit unui comunicat remis de Cancelaria Prefectului.

Reprezentantul guvernului în teritoriu a găsit toate cele trei instalații funcționând și livrând apă conform contractelor cu organizațiile utilizatorilor de apă pentru irigații. Stația Lehnești necesită suplimentarea cu o pompă, ceea ce angajații filialei teritoriale de îmbunătățiri funciare l-au asigurat pe prefect că se va face în perioada imediat următoare.

”Sunt patru organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații în județ dar există demersuri pentru înființarea unei a cincea astfel de asociații, urmând, dacă procedura se va finaliza, să se extindă suprafața irigată la Botoșani. Se ia în calcul o prelungire în amonte de Bold, urmând să se intre cu apă pe canalul Manoleasa-Liveni.”, a explicat prefectul Dan Nechifor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *