Raed Arafat, detalii despre noul an școlar. În ce condiții vor începe cursurile

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat, joi, că, în acest moment, este planificat ca școala să înceapă pe 13 septembrie, ”în condiții de normalitate”, cu prezența fizică a elevilor.

Arafat a fost întrebat, după ședința de Guvern, dacă planul ministrului Educației ca școala să înceapă în format fizic nu ar putea reprezenta un risc pentru elevi.

”La acest moment nu pot să vă răspund decât că da, așa este planificată întoarcerea la școală, în condiții de normalitate să zicem. Bineînțeles, aici analiza procentelor, cum urcă incidența vor arăta care ar fi riscul și care sunt soluțiile pentru a reduce riscul în școlile respective, dar astea sunt discuții care urmează cu INSP și cu colegii de la Ministerul Sănătății și, bineînțeles, cu ministrul Educației”, a răspuns șeful DSU.

Arafat a fost întrebat și cum pot convinge autoritățile părinții reticenți că vaccinarea copiilor este benefică.

”Este o chestiune pe care noi am explicat-o întotdeauna, care e efectul vaccinului și de ce vaccinăm. Vaccinăm ca să protejăm persoana vaccinată și persoanele apropiate. Aici, pentru copii în mod deosebit, vaccinarea este pentru limitarea răspândirii și pentru a proteja membrii familiei unde sunt copii. Vaccinarea la acest moment se face, au apărut anumite aspecte de efecte adverse care au fost clarificate prin studii și au fost clarificate în diferite țări care au zis la un moment dat că nu mai vaccinează temporar și au revenit la vaccinarea copiilor după ce au analizat și au văzut că erau temporare și fără un efect major. Așa că, la acest moment, vaccinarea rămâne soluția care să oprească răspândirea virusului și să ajungă în casele unde poate locuiesc persoane vulnerabile. Ideea de transportor de virus înseamnă că el aduce virusul acasă unde poate sunt persoane nevaccinate”, a explicat șeful DSU.

Sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *