Simona Radiș și Mugurel Semciuc, sportivii medaliați la Jocurile Olimpice de la Tokyo, vor deveni cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani

Sportivii botoșăneni care au strălucit la Jocurile Olimpice de la Tokyo dar și antrenorii care i-au descoperit și selecționat vor deveni cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani.

Primarul Cosmin Andrei va iniția un proiect de hotărâre în acest sens, ce va fi inclus pe ordinea de zi a ședinței ordinare de Consiliu Local din această lună.

Imediat ce am primit vestea că doi botoșăneni au cucerit medalii olimpice la canotaj, din care prima de aur pentru delegația României, am susținut că trebuie să intre în rândul cetățenilor de onoare ai orașului. La fel de importanți sunt și cei care i-au descoperit și i-au încurajat să meargă pe acest drum, antrenorii Iulia și George Bulie”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Simona Geanina Radiș, în vârstă de 22 de ani, din Avrămeni, a cucerit medalia olimpică de aur la ediția de vară a jocurilor din acest an, la categoria dublu vâsle. În 2020 şi 2021, Simona Radiş a devenit dublă campioană europeană la aceeași categorie iar în luna decembrie a anului trecut a primit de la World Rowing şi titlul de „stea în ascensiune” a canotajului mondial. Simona a fost descoperită și selecționată de George Bulie.

Mugurel Vasile Semciuc, de 22 de ani, din Trușești, este deținătorul medaliilor de argint, la categoria patru rame, la Campionatul Mondial din 2019 și la cel European, din 2021. La Jocurile Olimpice a câștigat tot medalia de argint. Botoșăneanul a fost descoperit și selecționat de Iulia și George Bulie.

Printre cei mai apreciați antrenori de canotaj, Iulia și George Bulie au descoperit sportivi de medalii la cele mai importante competiții mondiale. Prin profesionalismul și priceperea lor, Botoșani a fost și este o adevărată pepinieră de sportivi pentru canotajul românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *