Atenție cui faceți donații! Mai multe femei din Botoșani au fost păcălite de un bărbat care trăia pe banii lor, în Anglia

Mare atenție cui faceți donații! Mai multe femei din Botoșani au fost păcălite de un bărbat care trăia pe banii lor în Anglia. Este și cazul botoșănencei Ana Afloarei, care deține o afacere cu produse tradiționale în Marea Britanie. Aceasta a intrat în grupul Sufletiști în UK și în Europa și a donat bani în conturile administratorului acestuia, un bărbat din Giurgiu, care solicita diverse sume de bani pentru a-i dona unui orfelinat din Giurgiu.

Bărbatul se află și el în Marea Britanie, unde lucrează ca fierar betonist. Omul a convins mai multe persoane să facă donații în bani sau în produse pe care ulterior le-a scos la licitație. Banii ajungeau în conturile personale ale sale și ale soției.

Ana Afloarei ne-a declarat că a crezut în corectitudinea bărbatului și a îndemnat mai multe persoane, inclusiv pe rudele sale, să ajute această cauză.

„Dispăreau banii care trebuia să fi ajuns la copii”

„A înființat un grup în 2015 în care a spus să ne strângem să donăm pentru un orfelinat din Giurgiu. Am donat cât am putut, am adăugat oameni în grup. Îi ducea pe copii în stațiuni, le ducea mâncare, ne arăta bonuri. La un moment dat însă zicea că strânge bani pentru a duce copiii în tabără, dar fiind pandemie nu i-a mai dus. După aceea a zis că îi duce anul acesta și ne-a spus din nou că trebuie bani, chiar dacă erau banii de anul trecut. Businessul meu nu-mi permite să stau să socotesc cât se donează, cât se adună, cât se cheltuie, iar în primii ani am căpătat încredere. Câteva fete din grup însă au luat la verificat tot și și-au dat seama că de fapt bonurile pe care el le tot arăta sunt din anii trecuți și când i-au cerut socoteală le-a blocat în grup. Când era luat la întrebări că dispăreau banii care trebuiau să fi ajuns la copii, ștergea postările făcute”, povestește femeia.

Aceasta i-a cerut omului, să arate exact câți bani au intrat în conturile respective și ce s-a plătit din ele. Atunci, femeile care au făcut donații au observat că el trăia din banii donați de ele.

„Daniel Iordache a făcut poză doar la un cont bancar, nu la amândouă și se vedea din desfășurător că își plătea taxiul în UK cu banii noștri, își cumpăra haine, își comanda mâncare ori mergea la restaurant, își plătea fapturile, aici, în UK, scotea bani cash în fiecare lună. Numai din ianuarie până în iunie 2021 a cheltuit 23.000 lire”, spune, plină de revoltă, botoșăneanca.

„Am fost oarbă. Îmi vine să mă bat singură, în oglindă”

Mai mult, bărbatul spunea mereu că de fapt nu se strâng mulți bani, că se donează câte o liră, două, chiar dacă erau femei care donau și mii de lire.

„Am fost oarbă. Îmi vine să mă bat singură în oglindă. Eu ultima dată am dat 120 de lire, dar o doamnă contabilă a dat 4.400 de lire. În tot acești ani, acest domn ne-a fluturat în față câteva articole din ziare și câteva bonuri ( mereu aceleași). Strângea donații pentru un orfelinat din Giurgiu, o casă de bătrâni și mai nou voia să cumpere o casă pentru fetele de 18 ani care ies din orfelinat. Toată lumea a mers pe încredere și el mereu ne mințea că nu se strâng bani, că lumea donează câte o liră, două”, spune femeia.

Femeile au făcut plângere la Charrity fraud împotriva acestuia.
Am încercat să discutăm cu Daniel Iordache, să spună și punctul său de vedere, dar acesta nu a răspuns la telefon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *