Avertizare meteo de ultimă oră! Județul Botoșani, sub Cod portocaliu de vreme rea

Meteorologii au emis, joi, o avertizare de Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale pentru județul Botoșani. Alerta meteo este valabilă între 05 august, ora 12:00 – 06 august, ora 06:00.

La început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

De asemenea, ANM a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă între: 06 august, ora 10:00 – 07 august, ora 10:00.  În intervalul menționat, în estul și sud-estul țării, dar și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *