Clienții unui bar amenințați cu pistolul de un bărbat de 50 de ani

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost reţinut de poliţiştii doljeni după ce i-a ameninţat cu un pistol pe clienţii aflaţi într-un bar. Anchetatorii au mai găsit, printre bunurile bărbatului, o arbaletă cu săgeţi, un cuţit, un spray lacrimogen şi recipiente cu substanţe chimice.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Judeţene Dolj, în noaptea de 1/2 august, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat au fost sesizaţi, prin apel 112, de un bărbat de 33 ani, din Calafat, despre faptul că, pe terasa unui bar din centrul unui sat, un bărbat ar ameninţa cu un pistol consumatorii.

„Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, unde au observat un bărbat care avea în mână un obiect, care părea a fi pistol. Acesta a fugit către o stradă din localitate, iar poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia. Bărbatul a fost prins şi imobilizat, ulterior, fiind condus la sediul poliţiei pentru cercetări”, se arată în comunicat.

poliţiştii au stabilit că bărbatul are 50 de ani, este cetăţean român, cu domiciliul în Franţa şi revenise în ţară în 31 iulie.
În urma controlului corporal, poliţiştii au găsit asupra sa un pistol, din categoria armelor neletale, supuse autorizării, cu muniţia aferentă în încărcător, o borsetă în care erau documente de identitate şi o pereche de cătuşe.
Totodată, în apropiere, poliţiştii au descoperit un rucsac, despre care bărbatul a declarat că i-ar aparţine, în care au găsit o armă tip arbaletă, 13 săgeţi, un cuţit cu lungimea de 30 de centimetri, un spray iritant cu piper, o cutie cu mai multe cartuşe şi într-un sac menajer au fost găsite 4 recipiente cu capacitatea de un litru, care ar fi conţinut substanţe chimice.
„Din cercetări a reieşit că bărbatul ar fi folosit pistolul înainte de a pătrunde pe terasa barului, la aproximativ 50 de metri de locaţia respectivă  fiind găsit un tub cartuş”, transmite IPJ Dolj.
Anchetatorii au stabilit, în urma primelor cercetări, că bărbatul s-a prezentat la terasa barului pentru a afla date despre fiica proprietarei barului, de 33 de ani, cu care acesta ar fi avut o relaţie de concubinaj. După ce a avut o discuţie cu mama femeii, în vârstă de 55 de ani, a devenit agitat, ameninţând-o cu un pistol pe aceasta, cât şi clienţii de pe terasa barului.
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi contrabandă calificată, urmând să fie prezentat miercuri, instanţei, cu propunere de arestare preventivă.
Sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *