Dramă pentru un fost fotbalist de la FC Botoșani. Mama sa, diagnosticată cu cancer la un an de la decesul tatălui

razvan oaida, stiri, fc botosani, botosaniSoarta nu a fost deloc blândă cu fotbalistul Răzvan Oaidă. Deși are doar 23 de ani, mijlocașul de la FCSB a trecut deja prin două momente dificile: moartea tatălui și diagnosticul crunt primit de mama sa.

”Au fost câteva momente nefericite, care m-au marcat de-a lungul timpului. Niciodată nu mi-a plăcut să vorbesc despre lucruriel neplăcute din viața mea. Consider că absolut totul în viață se întâmplă cu un scop și sunt sigur că datorită acestor lucruri am devenit omul care sunt azi. Dacă ar fi să aleg două momente din viața mea… Unul s-a întâmplat când tatăl meu a decedat, când simțeam că totul în jurul meu se prăbușește. Fiind plecat din țară, mă simțeam atât de pierdut și durerea era mult prea mare, iar, la ceva timp distanță, mama s-a îmbolnăvit și diagnosticul a fost descurajant, refuzam să cred, dar cu ajutorul lui Dumnezeu reușim mereu să mergem mai departe, să devenim mai puternici”, a declarat, pentru Ziarul Văii Jiului, Răzvan Oaidă.

Tatăl lui Răzvan Oaidă a decedat în vara anului 2016. Un an mai târziu, mama fotbalistului a fost diagnosticată cu cancer ovarian.

A fost dus la fotbal de tatăl său

Născut în Petroșani, Răzvan Oaidă și-a început cariera la vârsta de 6 ani, când tatăl său l-a dus la Jiul. De acolo, mijlocașul a ajuns la Atletico Arad. Apoi, acesta a fost junior la Wolverhampton Wolverhampton, triplă campioană a Angliei, și la Brescia, acolo unde au jucat, printre alții, și românii Gică Hagi, Florin Răducioiu, Dorin Mateuț, Dănuț Lupu și Ioan Ovidiu Sabău.

”Fotbalul l-am început în fața blocului, pe la 4-5 ani. Am început să bat mingea cu prietenii. Tatăl meu, văzând că sunt pasionat și îndrăgostit de fotbal, de minge, m-a dus, pe la 6 ani, să mă antrenez la Jiul Petroșani.

Îmi amintesc cu drag de faptul că la început nu erau formate grupe de copii pentru vârsta mea, primele antrenamente au fost la o grupă cu 4 sau chiar 5 ani mai mare decât vârsta mea. Ținând cont că tata a fost fotbalist, nu mi-a fost greu.

A fost un model pentru mine. Cred că orice copil, într-o oarecare măsură, încearcă să își urmeze părinții, iar faptul că tatăl meu era foarte apreciat ca sportiv îmi dădea și mie imboldul, motivația și dorința necesară de a face același lucru”, a afirmat Răzvan Oaidă.

Până acum, la nivel de seniori, Răzvan Oaidă a evoluat pentru FC Botoșani și FCSB, informeaza Stirile ProTV care citeaza Ziarul Văii Jiului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *