Un singur caz de COVID-19, în ultimele 24 de ore la Botoșani. La cât a ajuns rata de infectare la nivelul județului

Conducerea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani a anunțat, miercuri, că în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un singur caz de infecție cu COVID-19, în județul Botoșani. Persoana infectată este din Dersca.

La nivelul municipiului Botoșani, rata de infectare a ajuns la 0,03 cazuri la mia de locuitori, la același nivel cu rata la nivel judeţean.

În total, la nivelul județului Botoșani, sunt active 15 cazuri de Covid19.

Arafat: Dacă va crește incidenţa infectărilor COVID, anumite activităţi se rezervă numai vaccinaţilor

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat, luni seară, că dacă evoluția infectărilor COVID în perioada următoare va fi nefavorabilă, în cazul depășirii ratei de infectare de 2 la mie se vor reintroduce restricțiile de dinainte de 1 august, iar anumite activităţi vor fi permise doar celor vaccinați.

Arafat a precizat că cifrele sunt încă mici, dar având în vedere atât avertismentele specialiștilor, cât și exemplul concret al evoluției rapide din alte state, este de așteptat ca ritmul infectarilor să crească.

„La 2 la mie se va întâmpla ceva. Deja anumite activităţi se rezervă numai vaccinaţilor şi ne întoarcem la situaţia care a fost înainte de 1 august. La 3 la mie ne întoarcem la situaţia care a fost la 1 iunie ca şi măsuri. De exemplu, întâlnirile mari, dacă este un festival, sunt rezervate numai vaccinaţilor”, a declarat Raed arafat, la un post TV.

Mamele ar putea primi tichete de 2.000 de lei pentru noul născut. Cine se încadrează

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *