Tot mai multe școli și licee din Botoșani se dotează cu sisteme de supraveghere video. Zeci de unități nu îndeplinesc nici măcar cerințele minime de securitate

Tot mai multe școli și licee din județul Botoșani se dotează cu sisteme de supraveghere video. În semestrul doi al acestui an s-a constata că numărul unităților de învățământ care au ales această variantă de securitate a crescut de la 250, câte erau la începutul anului școlar, la 276, potrivit unei statistici a Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Botoșani.

De asemenea, numărul unităților dotate cu sisteme antiefracție a crescut de la 66 la 130, iar la 14 școli sunt în curs de instalare. Totodată, numărul unităților dotate cu sisteme de control acces crește de la 66 la 96, iar trei sunt în curs de instalare.

Aceeași statistică arată că de la începutul anul școlar, numărul unităților de învățământ care au întocmită o analiză de risc a crescut de la 223 la 374 de unități. Sunt însă și școli care nu îndeplinesc nici măcar cerințele minime pe linia sistemelor de securitate. Un număr de 81 de unități de învățământ sunt în această situație.

FOTO Profesoara din Botoșani, de 10 la titularizare: Notele obținute de un elev sunt o dovadă a faptului că mi-am făcut datoria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *