Bătrână scoasă cu forţa din casa în care a locuit 34 de ani. Poarta, bătută în cuie

Foto Observator

O bătrână s-a trezit dată afară din casa în care locuise timp de peste 30 de ani. La doar trei luni de la moartea soţului său, rudele acestuia au alungat-o, invocând faptul că nu ar avea dreptul de a locui acolo. Pentru a fi mai siguri că nu se va întoarce, au încuiat poarta şi au bătut-o în cuie. Femeia s-a adresat judecătorilor pentru o soluţie temporară.

Mihaela D. s-a mutat împreună cu soţul său în casa tatălui acestuia încă dinainte de 1989. În timp, cei doi soţi au renovat şi extins locuinţa. Au continuat să locuiască acolo, fără probleme, şi după decesul bătrânului. Succesiunea după acesta a fost făcută doar parţial, moştenitorii împărţindu-şi pământul. Soţul Mihaelei D. şi-a vândut partea. Problemele au apărut imediat după moartea bărbatului, când rudele acestuia au început să facă presiuni pentru a o determina pe Mihaela D. să plece, scrie Ziarul de Iași.

La doar trei luni după moartea soţului său, femeia s-a trezit aruncat efectiv în stradă, de doi dintre moştenitori. Deşi a apelat la poliţie, nu a reuşit să-şi ia cu dânsa decât o sacoşă cu strictul necesar şi medicamentele. Din martie, femeia locuieşte la cunoştinţe care au primit-o din milă.

Situaţia casei face obiectul unui dosar aflat pe rolul Judecătoriei. Până la soluţionarea acestuia, femeia a cerut însă, pe calea ordonanţei preşedinţiale, dreptul de a continua să locuiască în casa în care a trăit timp de 34 de ani.

În instanţă, avocatul rudelor a afirmat că acţiunea Mihaelei D. a fost făcută cu rea-credinţă, aceasta având în fapt alt domiciliu şi neputându-şi demonstra vreun drept de proprietate asupra casei.

Analizând situaţia, magistraţii Judecătoriei au precizat că dreptul de proprietate asupra locuinţei nu are relevanţă în acest caz, întrucât el este deja discutat în alt dosar. Pe calea ordonanţei preşedinţiale se dispun doar măsuri temporare de urgenţă, fără a se aborda fondul cauzei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *