Eleganța și determinarea unei femei luptătoare! O tânără din Botoșani, șefă de promoție la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

Pentru prima dată, în istoria de aproape 124 de ani a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, în fruntea promoției se află una dintre absolventele școlarizate pentru Ministrul Afacerilor Interne. Agent de poliție Iuliana Murariu, originară din Botoșani, a absolvit studiile postliceale militare de marină cu media 9,60, la specialitatea Timonier și tehnică de navigație navală. Despre titulatura de șef al promoției spune că „este un rezultat al muncii mele din ultimii doi. A fost visul meu dintotdeauna să devin polițistă și am investit foarte mult efort pentru această realizare. Mulți nu mi-au dat șanse, dar cel mai important este că am avut susținerea familiei în alegerea mea și cred că prin performanța aceasta a mea am demonstrat că posed ambiția și dedicarea necesare pentru atingerea succesului”.

În vârstă de 22 de ani, Iuliana este din Botoșani, unde a absolvit Colegiul Economic „Octav Onicescu”. Este atrasă de științele exacte și afirmă că, deși a visat de mică să îmbrace uniforma de polițist, nu și-a imaginat că acest vis o va aduce tocmai la malul mării, unde să devină apărător al legii pentru frontierele de apă.

Iuliana Murariu se remarcă dintr-o privire prin eleganță, blândețe și seriozitate. Timp de doi ani a fost model de inspirație pentru colegii ei de specialitate, care au poreclit-o „Doamna dirigintă”, nu în sens peiorativ, ci dimpotrivă, în semn de recunoaștere pentru implicarea ei și pentru fermitatea dezarmantă a pașilor pe care i-a făcut, în permanență, pe drumul cunoașterii. Este însă școala militară o provocare la limita imposibilului pentru o femeie?

Pentru mine, adaptarea la sistemul militar a fost mai ușoară decât s-ar fi așteptat oricine. M-a ajutat faptul că sunt perfecționistă, responsabilă și că nu las niciodată lucrurile la voia întâmplării. Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale reprezintă locul unde mi-am văzut ambiția profesională devenind realitate și cred că este și locul ideal de start pentru orice tânăr atras de cariera militară. Cei doi ani petrecuți în școală chiar m-au încântat. A fost o șansă să descopăr în amănunt viața din spatele uniformei și cum ajunge cineva să poarte impecabil o ținută încărcată de valori și simboluri, așa cum este uniforma militară. În privința instrucției militare, aceasta, cred eu, are rolul de a te face să-ți descoperi și să îți explorezi potențialul. Cel puțin așa s-a întâmplat în cazul meu. Viața de elev militar a însemnat cu precădere depășirea a numeroase limite pe care credeam că le am. Privită din anumite perspective, profesia de agent de poliție poate fi considerată aparte de cea de maistru militar, dar tot sunt de părere că educația militară mi-a consolidat coloana vertebrală și m-a făcut un om mai puternic”, afirmă agent de poliție Iuliana Murariu.

Cariera armelor, Iuliana a ales-o inspirată fiind de familie. A crescut înconjurată de oameni care îmbracă uniforma statului român, iar acest lucru i-a calibrat și sistemul de valori pe care și-a clădit personalitatea. Tânăra iubește corectitudinea și dreptatea și este de părere că niciun pas în viață nu trebuie făcut fără responsabilitate și asumare.

În haina de om al legii a văzut oglindite seriozitatea, decența, simțul datoriei, dar și perfecționismul. Este ceea ce și-a dorit să devină și ceea ce a știut dintotdeauna că se potrivește perfect felului său de a fi, chiar dacă zgomotul de fond uneori a contrazis-o.

Agent de poliție Murariu va face primul pas în carieră la Sistemul Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR), o structură din cadrul Poliției de Frontieră ce are ca obiectiv principal asigurarea suprevegherii frontierelor maritime românești și, implicit, ale Uniunii Europene.

Chiar dacă îmbracă o ținută diferită și poartă grade distincte de ale colegilor săi de școală, pe Iuliana Murariu o va lega întotdeauna de camarazii săi, maiștri militari de marină, deviza: ONOARE ȘI PATRIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *