FOTO ! Ample acțiuni ale polițiștilor rutieri botoșăneni în weekend. Zeci de mașini au fost trase pe dreapta și mai multe permise au fost reținute

Ample acțiuni ale polițiștilor rutieri botoșăneni în weekend. Sâmbătă, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au organizat o acțiune în municipiul Botoșani și în comunele din apropierea municipiului, în care s-au înregistrat accidente grave în primele 6 luni ale anului curent, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere și pentru creșterea gradului de disciplină în trafic, informează printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 14.000 de lei, dintre care 12 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 4 sancțiuni pentru faptul că autovehiculele nu aveau efectuată inspecția tehnică periodică. De asemenea, au fost reținute 2 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Duminică,, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune și în mediul rural, pe arterele pe care au fost înregistrate accidente rutiere în prima parte a anului curent, pentru prevenirea și combaterea acestora și pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulație.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 17.000 de lei, 8 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.  Totodată, au fost reținute 9 permise de conducere, un certificat de înmatriculare și au fost constatate două infracțiuni în flagrant delict.

Polițiștii rutieri au oprit pentru control, în comuna Albești, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din aceeași localitate, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Oamenii legii i-au făcut dosar pentru infracțiunea de conducere fără permis.

De asemenea, pe Drumul European DE 58, în localitatea Frumușica, a fost oprit un autoturism condus de un bărbat de 69 de ani, din aceeași localitate.

În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, mai precizează IPJ.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com