In memoriam Eugen Hrușcă. Un an de la trecerea în neființă a apreciatului jurnalist din Botoșani

Se împlinește un an de când a trecut în lumea celor drepți, EUGEN HRUȘCĂ, reputat și înzestrat scriitor și jurnalist, precum și soț și părinte iubitor. Eugen Hrușcă și-a dedicat mai multe decenii din viață jurnalismului, debutând în 1970, în ziarul local Clopotul, fiind, apoi, corespondent regional al presei naționale, redactor la Gazeta de Botoșani, redactor-șef la Atitudinea și corespondent special al Agenției Naționale de Presă Agerpres.

De asemenea, de-a lungul activității sale, a fost inspector de specialitate al Prefecturii Botoșani și purtător de cuvânt sau consilier pentru relații cu mass-media al Prefectului Județului Botoșani.

Cu toate acestea, Eugen Hrușcă a fost ,mai ales, un prozator și un poet talentat și prolific. A colaborat cu poeme și texte în proză în multe reviste literare și a publicat numeroase cărți. Amintim, selectiv, câteva dintre acestea: Funicularul complice (policier, Iași, Editura Junimea, 1984), Frivolii meseni de la Goldana (Iași, Editura Junimea, 2009), Confesionalul jurnalistului din Oiz (Iași, Editura Junimea, 2011), Unii cai pot prinde grai (versuri pentru copii, Iași, Editura Junimea, 2011), Cruciatulwalah (Iași, Editura Institutul European, 2019).

Familia sa îi va păstra mereu amintirea vie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *