Alexandru Rafila anunță când va fi vârful valului patru al pandemiei în România

Medicul Alexandru Rafila consideră că la sfârșitul lunii septembrie, începutul lui octombrie va fi vârful valului patru al pandemiei în România. Acesta estimează că atunci vor fi câteva mii de cazuri zilnic.

Am început o creștere, care se vede în ultimele 2-3 săptămâni. Acum, sigur că nu pune probleme din punct de vedere al asistenței medicale, dar el tot crește. În ce priveşte vaccinarea obligatorie, aici și OMS are același punct de vedere, nu se va vaccina obligatoriu. În ce privește a treia doză, aceasta se va face doar persoanelor vulnerabile, că în Israel, unde se administrează doar persoanelor peste 60 de ani, li se recomandă. Persoanelor care sunt și vaccinate și au trecut și prin boală nu li se va mai administra a treia doză de vaccin, nu este necesar”, a spus Rafila.

El este de părere că „la sfârşitul lunii septembrie, începutul lui octombrie, vom avea vârful valului patru”.

„Părerea mea este că la sfârșitul lunii septembrie, începutul lui octombrie va fi vârful valului patru în România. Nu vreau să fac speculații, cum am văzut la prefectul Bucureștiului, care spunea că jumătate din cazuri vor fi în București. Nu se poate așa ceva, maxim 20% au fost în cel mai grav punct, iar acum în București avem și mulți vaccinați. Câteva mii de cazuri vor fi în România, dar rămâne să vedem câte mii, să vedem ce categorii de populație vor fi mai afectate și cum le îngrijim”, a declarat Alexandru Rafila.

Sursa: Realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *