Prim procuror din Botoșani: Volumul de muncă este repartizat în bătaie de joc

Prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi, Nicoleta Arpinte, face un apel către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) să reducă taxele de înscriere la concursuri, dar și să organizeze cel puțin două concursuri pe an.

Apelul acesteia vine ca urmare a lipsei stringente de personal în cadrul Parchetului. În timp ce dosarele se înmulțesc, numărul procurorilor care se ocupă de ele scade, astfel încât mare parte dintre angajații din Parchet ajung să soluționeze dosare și în timpul liber.

„Facem un apel la CSM să reducă drastic taxele de înscriere, să organizeze măcar două concursuri pe an, nu să se înșire cu un concurs timp de 9 luni, în condițiile în care nu au organizat niciun concurs de vreo trei ani, timp în care au avut loc pensionări masive și să scoată mult mai multe posturi. Să elaboreze o strategie de resurse umane măcar în ultimul an de mandat pentru că volumul de muncă este repartizat în bătaie de joc, extrem de neuniform pe orizontală și verticală și nu au făcut absolut nimic bun pentru sistemul de justiție timp de 5 ani”, spune Arpinte.

Criză majoră de procurori la Botoșani! Șef de Parchet: Suntem oameni, nu roboți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *