FOTO Solariile unei asociații pentru copii, din Botoșani, distruse de furtună

Solariile unei asociații pentru copii, din Botoșani, au fost distruse de furtuna de miercuri seară. Acestea erau amenajate la Răchiți, unde este și sediul Asociației Il Girotondo, care se ocupă de copiii din familii cu situații financiare precare.

Solariile aveau legume, pentru care s-a muncit jumătate de an, iar voluntarii asociației au privit neputincioși cum toată munca a fost distrusă într-o clipă. Mai mult decât atât, copacii cu fructe au fost doborâți de vijelie.

Pagubele sunt însemnate, spun cei care au muncit în solariile respective.

„Toată munca de peste an distrusă într o clipă. Te doare sufletul sa vezi aceste imagini când știi câtă muncă este în spate”, spune un voluntar al asociației.

Meteorologii au emis, joi, un al doilea Cod roșu pentru mai multe localități din județul Botoșani, valabil între orele 16:35 – 17:20

Sunt sub avertizare localitățile: Botoșani, Corni, Mihai Eminescu, Albești, Trușești, Bălușeni, Vlădeni, Curtești, Răchiți, Gorbănești, Sulița, Dângeni, Stăuceni, Roma, Unțeni, Nicșeni, Blândești;

Se vor semnala : vijelie puternică cu rafale de peste 80…90 km/h, averse ce vor cumula peste 35…40 l/mp, izolat grindină, frecvente descărcări electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *