FOTO & VIDEO Vântul a suflat cu aproape 90 km/h la Botoșani! Un copac s-a prăbușit peste casa unui bărbat

Vântul puternic, care a suflat cu aproape 90 de km/h, a smuls șarpante și a doborât copaci pe șosele, clădiri sau pe mașini parcate pe străzile din municipiul Botoşani și comunele Răchiți, Trușești, Românești, Stăuceni și Bucecea, arată un comunicat al ISU Botoșani.

Pe Bulevardul Mihai Eminescu, un copac s-a prăbușit peste casa unui bărbat.

27 de apeluri de apeluri de ajutor s-au înregistrat în mai puțin de o oră. Pompierii intervin în zonele afectate pentru inlaturarea efectelor și evaluarea pagubelor.

Reamintim că, până la ora 19.00, municipiul Botoșani, orașul Flămânzi și comunele Vorona, Ungureni, Corni, Frumușica, Trușești, Bălușeni, Lunca, Tudora, Cristești, Curtești, Răchiți, Copălău, Gorbănești, Coșula, Sulița, Dângeni, Stăuceni, Unțeni, Nicșeni, Blândești și Hănești.

Se află sub incidența unui COD ROSU de vijelii.  Sunt prognozate: vijelie, cu intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 90 km/ h, averse torenţiale care vor depăşi 35…45 l/mp – în zonă s-au acumulat peste 50 l/mp, grindină de medii și mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice. ISU Botoșani a transmis mesaj RO ALERT pentru populația din localitățile vizate. Până la ora 23.00, întregul județ este sub cod portocaliu de vijelie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *