Rata de promovare la examenul național pentru definitivare în învățământ a crescut la Botoșani după contestații

rezultate titularizareÎn județul Botoșani, rata finală de promovare înregistrată la examenul național pentru definitivare în învățământ (sesiunea 2021), după soluționarea contestațiilor, este 76.87% (în creștere cu 3,40%, comparativ cu rezultatele inițiale – 73,47 %), anunță printr-un comunicat Inspectoratul Școlar Județean,.

Astfel, după evaluarea contestațiilor depuse (28), 113 de candidați au reușit să obțină medii mai mari sau egale cu 8 (opt), în condițiile în care, după afișarea primelor rezultate,fuseseră declarați promovați 108 de candidați.

Conform legislației în vigoare, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

La proba scrisă din această sesiune, la nivelul județului Botoșani, au fost prezenți 158 de candidați (96,34%). Dintre aceștia, 10 candidați s-au retras.

Astfel, din totalul celor 147 de candidaţi cu lucrări evaluate inițial, în urma soluționării contestațiilor 113 candidați au obținut note situate pe segmentul 8 – 10 ( 108 la prima afișare). Dintre aceștia, 4 candidaţi au fost notați cu 10, iar 19 candidați cu note între 9,50 și 9.99.

De asemenea, 31 de candidați au primit note între 5 și 7,99 (contestațiile au generat modificări de note pentru 5 de candidați). Cu note sub 5 au încheiat proba 3 candidați. Cadrele didactice care promovează acest examen dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, se mai arată în informarea IȘJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com