Cel mai bătrân botoșănean s-a stins din viață. Anul acesta, ar fi împlinit 106 ani

Cel mai bătrân botoșănean s-a stins din viață. Este vorba despre Panaite Mitel, din comuna Tudora, care a murit marți.

Botoșăneanul a trecut prin multe în cei 105 ani ai săi. Și-a pierdut tatăl în Primul Război Mondial și cei trei frați în Al Doilea Război Mondial. Și el a fost în război și este singurul dintre frați care s-a întors acasă, chiar dacă a stat prizonier în Siberia timp de doi ani. 

Dumnezeu l-a binecuvântat cu nouă copii, iar acum are 14 nepoți și 10 strănepoți. Cu toții acum se pregătesc să îl înmormânteze așa cum se cuvine.

Mitel Panaite spunea că a trăit mai multe vieţi într-una. Pe front, s-a luptat cu duşmanii, dar şi cu lipsurile, cu însăşi moartea şi cu condiţiile teribile din lagărele sovietice.  Amintirile acelor ani i-au rămas vii întreaga viață.

„Pe astea n-ai cum să le uiţi niciodată. Au fost nişte momente atât de zbuciumate încât cred că nici moartea nu ţi le poate şterge vreodată din minte. Dar le-am trecut pe toate cu încredere şi credinţă în Dumnezeu.“, spunea bărbatul.

El este cel mai vârstnic botoșănean! A supraviețuit celor mai cumplite bătălii de pe frontul de Est. „Când am ajuns pe teritoriul românesc am înebunit de fericire”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *