FOTO Locul de poveste din Botoșani, lângă codrii din poeziile lui Eminescu, care atrage turiști de peste tot

Pe drumul care duce spre codrii din poeziile lui Eminescu, la Lacul cu nuferi, o asociație din Botoșani a realizat un loc de poveste, spre încântarea copiilor și liniștea părinților. Aproape că nu există botoșănean ori turist din alte județe sau chiar din alte țări, care aleg să vadă Lacul cu nuferi, și să nu treacă pe la acest loc de tihnă realizat de Asociația Artă și Suflet.

Aici, copiii vin şi îşi împărtăşesc emoţiile, se joacă împreună, citesc, povestesc şi ascultă atenţi sfaturile primite. Turnul lui Făt Frumos, Casa Dorului și Cuibul artiștilor sunt cele trei clădiri ale asociației, care sunt vizitate în permanență.

„Acest concept a pornit din cele două pasiuni care m-au însoțit toată viața: arta și psihologia. Eu, de profesie, sunt psihoterapeut, dar întotdeauna arta a fost în sufletul meu și am simțit valențele vindecătoare ale artei”, spune psihoterapeutul Anca Larionesei.

Locul este preferat de mulți copii din Botoșani, care vin deseori cu părinții, participă la cercul de lectură ori pur și simplu vizitează cele trei clădiri de poveste.

Copiii pot veni în primul rând să ne viziteze împreună cu părinții. Pot găsi în acest loc un loc de tihnă, un loc în care să se joace împreună, să petreacă timp împreună, acel timp de calitate care contează foarte mult în relația părinți- copii”, spune Anca Larionesei.

Printre cei care au trecut pragul asociației sunt și foarte mulți tineri, adolescenți și nu numai, care au ținut să se fotografieze în locația respectivă, rețelele de socializare fiind pline de fotografii din acest colț, aproape de casa lui Eminescu. Taxa de vizitare este de cinci lei.

One thought on “FOTO Locul de poveste din Botoșani, lângă codrii din poeziile lui Eminescu, care atrage turiști de peste tot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *