Iată 3 greșeli pe care trebuie să le eviți în depozitarea pantofilor

Mulți oameni cred că depozitarea pantofilor în cutii din carton sau în cutii de plastic este o soluție bună. Într-adevăr cutiile păstrează încălțămintea mai bine organizată, însă, dacă pantofii sunt păstrați astfel pe perioade mai lungi de timp, se pot degrada și uza. Felul în care depozitezi încălțămintea contribuie, mai mult decât te-ai aștepta, la creșterea duratei lor de viață. Dacă ți s-a întâmplat în numeroase ocazii să porți o pereche de pantofi pe care nu ai mai purtat-o de mult timp și să observi că pe timpul zilei aceasta se degradează, atunci este timpul să faci anumite schimbări. Dacă vrei să vezi care sunt cele mai frecvente greșeli pe care trebuie să le eviți, citește în continuare acest articol.

Iată cum poți crește durata de viață a pantofilor tăi!

 

Nu păstra încălțămintea în cutii de plastic sau carton

Dacă pantofii nu sunt îngrijiți așa cum trebuie sau sunt închiși în cutii, atunci lipiciul și tălpile se pot usca. Nu contează cât de scumpă este perechea de pantofi, dacă este ținută în cutie, atunci aceasta se poate degrada. Cutiile blochează circulația aerului și facilitează umiditatea și acumularea de mucegai. Astfel, poți observa că în timp pantofii tăi au tălpile uscate sau desprinse, iar materialul din care sunt făcuți se dezintegrează. În plus, pantofii nu sunt ușor accesibili dacă sunt în cutii.

 

Nu îngrămădi perechile

Nu este indicat ca pantofii să fie puși unii peste alții. Indiferent că porți una din perechi o dată pe săptămână sau o dată pe an, este bine ca aceștia să fie depozitați corect. Poți folosi saci de păstrare destinați pentru încălțăminte, însă asigură-te că materialul din care este făcut sacul este unul de calitate. Sacii te pot ajuta și la transport în călătoriile tale. Este important să porți cât mai des încălțămintea pe care o ai, însă aceasta trebuie alternată. Ca perechile tale să reziste cât mai mult în timp, nu purta aceeași pereche două zile la rand.

 

Folosește un suport pentru pantofi 

Suportul de pantofi este soluția ideală pentru ca încălțămintea ta să reziste în timp și să nu se uzeze, așa că dacă nu ai unul încă, este bine să îți comanzi. Degradarea se produce din cauza lipsei de circulație a aerului, lucru care nu se întâmplă și la suportul pentru încălțăminte. Poți comanda suporturi pentru pantofi pe mai multe nivele, în funcție de nevoile tale, astfel vei avea acces mai rapid la pantofii tăi, iar aceștia își vor păstra forma ca în prima zi când i-ai cumpărat.  În plus, suportul se montează rapid și te ajută să economisești spațiu. Un magazin de specialitate de unde poți achiziționa unul este oscardeko.ro, cunoscut pentru calitatea produselor. 

Dacă ești un iubitor de pantofi, atunci oferă atenție specială perechilor tale. Evită greșelile care îți pot degrada pantofii și alege să îi depozitezi corect. Dacă alegi să folosești un suport, există mai multe variante din care poți alege în funcție de nevoile și bugetul tău. Evită depozitarea pantofilor în condiții de umezeală și investește în produse de calitate pe care le folosești pentru menținerea acestora.

Sursă foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *