Percheziții cu mascații pentru identificarea hoților care au furat din cutiile poștale Easybox din Botoșani. Doi tineri, luați în cătușe de acasă

Percheziții cu mascații pentru identifcare indivizilor care au furat din cutiile poștale Easybox din Botoșani. Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale au emis, luni, ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele a doi tineri de 18 și 23 de ani, din comuna Orășeni și din municipiul Botoșani, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Potrivit sursei citate, în noaptea de 14 spre 15 iulie a.c., cei doi tineri, ar fi decuplat sursa de energie electrică a sistemului de asigurare al unor cutii securizate de pe strada Octav Onicescu, din municipiul Botoșani și prin forțarea ușilor de acces, ar fi sustras din interiorul acestora, două telefoane mobile și o tabletă,  în valoare totală de peste  14.000 de lei.

În data de 26 iulie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale, împreună cu cei din cadrul Postului de Poliție Cristești și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptei.

În urma activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate bunurile sustrase din cutiile securizate, precum și alte mijloace materiale de probă. Cei doi tineri au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, urmând ca în funcție de rezultatele acestora să se dispună măsuri legale”, a precizat Nenișcu.

Cutiile poștale securizate Easybox de pe o stradă din municipiul Botoșani, sparte. Prejudiciul se ridică la 12.000 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com