Doi botoșăneni, prinşi de jandarmi că braconau pe râul Prut

Doi botoșăneni s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși că braconau pe râul Prut. Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi, a declarat că la sfârșitul săptămânii, jandarmii au desfășurat o acțiune, pe linia prevenirii braconajului piscicol.
În urma acesteia au fost depistați doi bărbați care braconau pe râul Prut cu o plasă din fir textil având lungimea de 120 de metri. Jandarmii le-au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit cu scule neautorizate și tentativă de furt de pește, dosarul urmând a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, în vederea competentei soluționări. Plasa de pescuit și barca gonflabilă folosită de cei doi bărbați au fost ridicate în vederea confiscării, iar peștii capturați, în cantitate de aproximativ șapte kilograme, au fost redați mediului natural”, a precizat Izotov.
În cadrul acelorași acțiuni, au fost aplicate și 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1800 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura. De la începutul acestui an, jandarmii botoșăneni au aplicat nu mai puțin de 86 de sancțiuni contravenționale în urma controalelor efectuate în habitatele piscicole naturale ale județului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com