Ministrul Educației anunţă cum se va face admiterea la liceu în 2022

Sorin Cîmpeanu a explicat că metodologia de admitere la liceu va rămâne aceeaşi ca acum şi în 2022. Ministrul Educaţiei a anunţat că anul acesta 1.332 de elevi nu au reuşit să fie repartizaţi în prima etapă, numărul fiind de şapte ori mai mic faţă de anul trecut.

„Nu vor fi schimbări majore pentru următoare admitere din anul 2022. Peste 2023 vom vedea care va fi rezultatul dezbaterilor și consultărilor care vor începe anul acesta. Pentru 2022 nu vor fi schimbări majore cu privire la modul de organizare a admiterii la liceu”, a declarat ministrul Educaţiei la B1.

Câmpeanu a declarat că anul acesta au fost admişi la liceu 348 de candidaţi cu media generală 10.

„Un număr de 1.332 de elevi nu au reuşit să fie repartizaţi în prima etapă. Este de aproape 7 ori mai puţin mai puţin în raport cu situația de anul trecut. Este în rezultat bun, am avut 348 de candidaţi admişi cu media generală 10. Peste 57.000 au fost admişi pentru filiera teoretică și peste 32.000 pentru cea tehnologică. Avem peste 10.000 de elevi care s-au înscris pe locurile din învățământul profesional. Este un rezultat bun. În următoarea etapă de repartizare computerizată, planificată pentru data de 6 august, se vor rezolva și cele 1332 de situații pentru cei care nu s-a făcut încă repartiţia. Anul trecut, au fost 8.570 de elevi care n-au putut fi repartizaţi în prima etapă. Elevii rămân nerepartizaţi dacă nu au completat destul de multe opțiuni sau nu au optat pentru învățământul profesional”, a mai precizat ministrul.

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com