FOTO Imagini emoționante la Botoșani! Bunici singuri, abandonați uitării, vizitați de elevi, profesori și părinți dintr-o localitate din județ

Trăim într-o lume zbuciumată și parcă prea grăbită așa încât, uneori, ignorăm faptul că sunt unele lucruri simple, care nu costă nimic și, cărora, dacă le-am da atenție, ne-ar face pur și simplu fericiți. Pentru unii oameni deschiderea unei porți și un simplu ,,Bună ziua,, spus din inimă i-a făcut atât de fericiți încât le-au dat lacrimile de bucurie.

La data de 23 iulie 2021, mai mulți voluntari din cadrul proiectului „De vorbă cu bunicii” au mers să viziteze câțiva bătrâni singuri din comuna Viișoara.

Ca profesor nou în Școala Viișoara mă bucur că am găsit oameni, colegi care m-au înțeles și m-au primit cu brațele deschise, colegi cu care iată că pot realiza astfel de proiecte de suflet. Proiectul a venit la inițiativa Primăriei Viișoara, reprezentată de către d-na secretară Botez Alexandra și d-l primar Rîmbu Laurențiu Constantin. ,,De vorbă cu BUNICII,, este un proiect de voluntariat, de colaborare primărie – școală, care implică cadre didactice, copii, părinți și care are întreaga susținere a conducerii școlii. Dintre cadrele didactice care se implică în acest proiect menționăm pe Moscalu Maria, Epure Violeta, Hurmuz Despina, Bahrin Denise Layla, Ceică Cristina Luminița, iar dintre părinții care s-au implicat, cu participarea directă, pe lângă părinții copiilor prezenți la activitate, menționăm pe Chiorescu Giorgiana. De asemenea, din partea primăriei s-a implicat, trup și suflet, asistentul medical comunitar Alina Haldan. Ne propunem să vizităm BUNICII singuri din diferite motive, fie că cei dragi au plecat la cele sfinte, fie sunt plecați departe de ei, pe alte meleaguri. Vrem să stăm de vorbă cu ei, să le ținem de urât pentru câteva ore, să le punem întrebări, să le ascultăm poveștile de viață și dacă putem să-i ajutăm la unele treburi ( să le aducem o găleată de apă, să le cumpărăm o pâine, medicamente, etc). Ieri, 23 iulie 2021, s-a desfășurat prima ,,vizită la BUNICI,, vizită care a fost deosebit de emoționantă. BUNICII au fos deosebit de încântați să vadă că le vin atât de mulți ,,musafiri,, (pentru că așa am fost numiți de către ei), că le-am umplut curtea. Așa ca la prima vizită nu ne-am dus cu mâna goală, le-am dus și un mic pachețel. Au fost bucuroși că i-a vizitat d-l primar Rîmbu Laurențiu, dar la fel de încântați au fost și de prezența copiilor plini de curiozitate și dornici să le asculte istoria vieții lor. Cadrele didactice le-au fost alături și i-au îndrumat. Prima vizită a fost realizată la 9 BUNICI din Viișoara Mare, având vârste cuprinse între 80 și 100 de ani, unii mai în putere alții chiar imobilizați la pat. A fost o zi ca o filă de poveste, însă o poveste adevărată, TRĂITĂ din plin și, împreună, de copii, părinți și, mai ales de BUNICI”, susține consilier educativ, prof. Ceică Cristina Luminița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com