Rezultatele la admiterea la liceu! Absolvenții de clasa VIII-a din Botoșani au fost repartizați de calculator la licee

Ministerul Educaţiei a publicat sâmbătă, 24 iulie, ora 10:00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (pentru anul școlar 2021 – 2022).

La nivelul județului Botoșani 99,8% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională au fost repartizați de calculator în licee. De asemenea, 0,2% dintre candidați au rămas pe dinafară, cel mai probabil datorită faptului că au completat opțiuni puține. După prima etapă a admiterii computerizate, la liceele din Botoșani au mai rămas 319 de locuri.

În acest an, la nivelul județului nu a fost nicio medie de admitere de 10. Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:- 256 elevi la specializări vocaţionale;- 21 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;- 19 elevi în învățământul special.

Alți 695 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie candidații repartizați în prima etapă vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. 5 elevi, care au completat opțiuni în alte județe, nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.

Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizatăși vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidațiicare nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

Vezi repartizarea computerizată la Botoșani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *