Se închide un cămin pentru persoane vârstnice din Botoșani. Ce se va face în locul acestuia!

Căminul pentru Persoane Vârstnice din Trușești va fi închis, iar în locului acestuia va fi înființat un Centru de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului solicită reorganizarea serviciului social într-unul de tip centru de îngrijire și asistență , motivat de faptul că majoritatea beneficiarilor Căminului pentru Persoane Vârstnice sunt persoane încadrate în grad de handicap, iar pentru a le putea asigura servicii personalizate pentru depăşirea situaţiilor de dificultate și creșterii calității vieții este necesară această reorganizare.

De asemenea se are în vedere faptul că numărul de cereri de admitere într-un centru rezidențial pentru persoane adulte cu dizabilități este mai mare decât cel pentru persoane vârstnice. La această dată 24 de beneficiari ai centrului sunt încadrați în grad de handicap.

Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Trușești va funcţiona cu un număr de 39,5 posturi și va avea o capacitate de 40 de locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *