Zile libere 2021. De câte minivacanţe se mai bucură românii până la sfârşitul anului! Următoarea va fi în curând!

Vin veşti bune pentru românii care așteaptă cu nerăbdare un nou concediu. Luna august vine cu două zile libere consecutiv. În acest an, Adormirea Maicii Domnului, adică data de 15 august pică duminică. Practic, picând în weeekend, românii nu vor mai putea beneficia și de o a treia zi liberă de la stat.

În ceea ce privește restul zilelor libere din anul 2021, conform calendarului de Sărbători Legale, acestea sunt următoarele:

-30 noiembrie 2021 zi libera
-30 noiembrie (marti) – Sfantul Andrei zi libera
-1 decembrie (miercuri) – Ziua Nationala a Romaniei
-25 decembrie (sambata) – Craciunul
-26 decembrie (duminica) – Craciunul

După cum prevede Codul Muncii din România, până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, pentru personalul din sistemul bugetar, zilele lucrătoare pentru care se acordă zile libere, zile care precedă și/sau care succedă zilelor de sărbătoare legală în care nu se lucrează, precum și zilele în care se recuperează orele de muncă neefectuate.

Ei bine, în ceea ce privește liberele de la stat în aceste două luni de vară, vestea nu este chiar bună pentru salariații din România. Mai exact, în luna iulie a acestui an nu este nici o sărbătoare legală, așadar nu vor fi zile libere de la stat. Pe de altă parte, în luna august, pe data de 15, se sărbătorește „Adormirea Maicii Domnului” (zi liberă legală), însă chiar și această sărbătoare pică într-o duminică. Așadar, se pare că zile libere nu prea vom avea în luna iulie și august a acestui an.

Care sunt angajații ce beneficiază de zile libere legale plătite
Este important să menționăm faptul că, în funcție de domeniul de activitate, în anumite zile libere legale angajații sunt nevoiți să lucreze. Ei bine, potrivit Codului Muncii, aceștia trebuie să primească compensații în zile libere, acordate în următoarele 30 de zile sau vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

Totodată, potrivit legislației în vigoare, angajatorii care nu respectă prevederile legii în acest sens riscă să fie sancționați cu amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *