Un bărbat din Botoșani a cumpărat un apartament într-un cartier din Iași, dar a regretat amarnic. Motivul pentru care a cerut ajutor în instanță, dar și la Protecția Consumatorului

Un bărbat din Botoșani a cumpărat în 2019 un apartament în cartierul Royal Tower, din Iași, construit de dezvoltatorul Ruslan Rotaru. Suprafața apartamentului a devenit mai mică cu 1,3 metri pătrați. Cumpărătorul a cerut diferența de 1.396,5 euro, dar dezvoltatorul a refuzat.

Dezvoltatorul imobiliar Ruslan Rotaru, cel care a construit cartierul Royal Tower, din Aleea Sadoveanu, este implicat într-un proces rușinos ce se desfășoară la Judecătoria Iași, potrivit bzi.ro. Totul a pornit în 2019, când Iulian Popovici, din județul Botoșani, a cumpărat un apartament din cartierul menționat. Vânzător a fost societatea R&R Premium Development SRL, controlată de basarabeanul Ruslan Rotaru. Din cauza pandemiei, tranzacția a fost finalizată cu întârziere. Clientul s-a simțit neîndreptățit și a formulat o reclamație la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași.

„Pe data de 26 martie 2019, am achiziționat de la societatea R&R Premium Development SRL Iași un apartament cu o suprafață de 64,37 mp, cu loc de parcare inclus, în valoare de 69.750 de euro, conform antecontractului din data de 27 mai 2019, urmând ca acesta să fie dat în folosință în luna decembrie 2019. Ca urmare a decalării termenului de predare din diverse motive (inclusiv pandemia), acesta a fost recepționat pe data de 18 mai 2020. Începând cu această dată, am fost amânați cu privire la semnarea contractului și distribuirii locului de parcare, fiind invocate motive de nefinalizare a intabulărilor, lipsa marcajelor parcării, plăcuțe de rezervare etc.”, se arată în reclamația depusă.

În momentul în care actele ar fi trebuit să fie finalizate, dezvoltatorul a arătat că, în realitate, apartamentul are o suprafață mai mare.

„Pe data de 31 august 2020, am fost informați că, începând cu data de 10 septembrie 2020, ne putem programa la începerea semnării contractelor de vânzare-cumpărare. În momentul în care am cerut programarea la notariat și după ce am transmis către societatea respectivă toate dovezile plăților (cu toate că erau transmise), am fost informat că, în urma măsurătorilor cadastrale, am de achitat o diferență de preț în valoare de 1.396,5 euro, reprezentând 1,33 mp (0,82 mp la spațiu util și 0,71 mp balcon)”, mai spune bărbatul în reclamație.

Contactat telefonic, clientul a precizat că nu a plătit diferența de preț, dar așteaptă soluția definitivă a autorităților.

Comisarii de la CJPC au luat în serios reclamația botoșăneanului și au verificat aspectele semnalate. În consecință, a fost aplicată o amendă de 5.000 de lei. Acum, dezvoltatorul a contestat amenda la Judecătoria Iași. Următorul termen de judecată este programat pe data de 9 septembrie 2021. Reporterii „BZI” au cerut un punct de vedere dezvoltatorului, dar acesta nu a fost trimis la adresa redacției.

„Vă trimitem punctul de vedere al avocatului”, au spus reprezentanții R&R Premium Development SRL.

Sursa: bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *