Dublă lansare de carte, joi, la Biblioteca Județeană ”Mihai Eminescu”

Sala de Lectură a Bibliotecii Județene ,,Mihai Eminescu” din Botoșani va găzdui, pe 22 iulie, un eveniment cultural remarcabil. Este vorba de lansarea  a două cărți, semnate de  Laurențiu C. Maftei: un volum de poezii/poeme selectate, sub titlul ,,Herghelia din cuvinte” scrise de-a lungul vremii și o carte de buzunar ,,Epigrame de saloane”.
Un vechi prieten al Bibliotecii Județene ”Mihai Eminescu”, Laurențiu C. Maftei este născut la Ștefănești, Județul  Botoșani și în 2015 a lansat ,,Monografia orașului Ștefănești”, ca o dovadă de iubire a față de localitățile unde a copilărit, dar și a preocupării sale în decenii, pentru istoria medievală și nu numai.

Despre cartea ,,Herghelia din cuvinte” Paul Gorban, în cronica cărții, arată că: ,,Laurențiu C. Maftei practică o altă versiune a timpului trăit, a timpului scris, fiind mai curând un poet solitar, care se încadrează prin structura lui lirică și tematică, în rândul marilor orfici, de factură neoclasică, preocupați atât de formă, cât și de conținutul produsului liric…..majoritatea poemelor ce construiesc acest volum, sunt scrise în acest registru ca și când poetul, iubitor al sunetului și al cuvântului potrivit, ar pune în vedere o arhitectură a spiritului cult…poezia curge asemeni unei coloane sonore, care este îmbogățită pe de o parte de imagine – vizualul figurilor de stil – pe de altă parte de idee”.

Autorul mai are în pregătire încă un volum, ce va fi lansat până la sfârșitul anului 2021.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com