Aproape 80 de kg de pește au fost confiscate de polițiștii botoșăneni după ce au verificat o căruță

Zeci de kilograme de pește fără documente legale au fost confiscate de polițiștii botoșăneni, sâmbătă dimineață.  Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni au oprit pentru control, pe Drumul Județean DJ 292 , în localitatea Petricani, un atelaj hipo, condus de un bărbat de 42 de ani, din comuna Vorniceni, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.
În urma verificărilor efectuate, în atelaj a fost identificată cantitatea de 76 de kg de pește, pentru care bărbatul nu deținea documente legale de proveniență.
Din cercetări a rezultat faptul ca bărbatul, în timpul nopții, ar fi amplasat plase monofilament într-un iaz din localitatea Hănești, iar, ulterior, le-a scos din iaz împreună cu peștii prinși în acestea. Întreaga cantitate de pește a fost confiscată. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de deținere și transport, fără documente legale a peștelui, deținerea sau folosirea la pescuit, de către persoanele neautorizate, a năvoadelor sau a altor tipuri de unelte de pescuit comercial și furt calificat”, a precizat Nenișcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *