Ai nevoie de un hidrofor? Iată cum să alegi unul potrivit

Aprovizionarea autonomă cu apă a unei case implică utilizarea unor echipamente puternice care sunt responsabile pentru furnizarea apei dintr-o fântână, un puț sau un rezervor. O caracteristică a unui astfel de sistem de alimentare cu apă este absența presiunii naturale, care trebuie asigurată prin utilizarea unei stații de pompare sau a unui hidrofor.

Caracteristicile unui sistem autonom de alimentare cu apă

O stație de pompare într-o casă, construită pe baza unor echipamente speciale puternice, pompează apa în sistem, asigurând presiunea corespunzătoare a apei în conducte. Este alegerea corectă a unui astfel de echipament de pompare, care este controlat prin automatizare și de care va depinde ulteriorcalitatea alimentării cu apă a unei case și, în consecință, de confortul de a locui în ea. Stațiile de drenaj din case pot să difere în ceea ce privește schema de conectare și principiul de funcționare.

În prezent, există mai multe tipuri de hidrofor care sunt folositepentru echiparea sistemelor autonome de alimentare cu apă:

  • Tip membrană, care are o membrană etanșă flexibilă care separă rezervorul de aer și apă.
  • Tip non-membranar, în care apa potabilă și aerul comprimat se află în același compartiment fără separare prin compartimentarea lor.

Membrana elastică utilizată într-un hidrofor: Aceasta este o pungă de cauciuc durabilă care nu permite pereților rezervorului să intre în contact cu apa. Una dintre trăsăturile distinctive ale unui astfel de hidrofor cu membrană este dimensiunea compactă, care vă permite să instalați echipamentul într-o cameră mică de utilitate și depozitare.

Pentru casele cu o suprafață de cel mult 100 de metri pătrați, un astfel de hidrofor cu membrană sunt cea mai bună opțiune, deoarece combină simplitatea designului și performanța excelentă. La vânzare puteți găsi rezervoare cu un volum de până la 60 de litri și, dacă este necesar, se pregătesc recipiente mai mari la cerere, cu o capacitate de 110 litri de apă curată.

Motorul instalat este fixat deasupra rezervorului și conectat la acesta printr-o țeavă flexibilă. Prezența unui mamelon special vă permite să echilibrați corect și să reglați cu ușurință presiunea aerului, respectiv puteți configura corect sistemul , care va funcționa în modul complet automat. Motoarele de aspirație utilizate astăzi nu produc practic niciun zgomot, ceea ce crește confortul utilizării acestor hidrofoare.

Hidroforul fără diafragmă esteformat din cilindri metalici rezistenți, pe verticală, cu un volum mai mare de 110 litri. De obicei, astfel de hidrofoare sunt echipate cu o pompă puternică tip vortex, auto-amorsantă, pentru uz casnic sau marin, care asigură o presiune a sistemului de 0,7 MPa sau mai mult. Stațiile de pompare fără membrană sunt destinate în principal alimentării cu apă a clădirilor private cu două etaje, cu o suprafață de peste 200 de metri pătrați.

O caracteristică a instalațiilor fără diafragmă este că au o supapă specială de siguranță care asigură egalizarea presiunii și, prin urmare, o presiune de înaltă calitate va fi garantată în orice punct al bypass-ului, indiferent de sarcina calculată.

Cum se alege hidroforul corect

Pentru a selecta și calcula corect puterea unui astfel de echipament de pompare Pentru o casă privată, trebuie luați în considerare următorii factori:

  • Locație și condiții de instalare.
  • Sursa consumului de apă.
  • Unitate de presiune și volum.
  • Echipament dispozitiv.

În ciuda complexității aparente, alegeți hidroforul potrivit Toți proprietarii de case pot. Este necesar doar să se ia în considerare datele privind consumul mediu de apă și să se facă o idee despre caracteristicile amenajării alimentării cu apă într-o anumită casă.

De exemplu, pentru a pompa apa dintr-o fântână sau fântână, va fi necesară o pompă de apă extrem de puternică, care să asigure presiunea necesară în sistem. Dar pentru aportul de apă dintr-un iaz sau rezervor, puteți utiliza stații cu putere redusă, care nu trebuie să ridice apa la o înălțime mare.

Echipamentele moderne de pompare se caracterizează prin eficiență, dimensiuni compacte și performanțe ridicate. Atunci când alegeți stații specifice, este necesar să vă familiarizați cu instrucțiunile pentru fiecare model în detaliu, care vă vor permite să obțineți toate informațiile necesare despre presiunea maximă din sistem și indicatorii de creștere a apei. Pe baza informațiilor primite, va fi posibil să alegeți unul sau alt model de hidrofor și stație de pompare pentru a înțelege cum va funcționa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *