Alertă! Cinci tipuri de creme de protecție solară, retrase de pe piață după ce s-au descoperit mai multe substanțe toxice

Foto: ProTv

Johnson&Johnson retrage de pe piaţă cinci tipuri de cremă pentru protecţie solară după ce au fost descoperite, în aceste produse substanţe chimice ce poate duce la apariţia cancerului. Compania a cerut consumatorilor să nu mai folosească produsele, după ce testele au inzicat prezența unor cantități mici de benzeni.

Produsele Neutrogena Beach Defense, Neutrogena Cool Dry Sport, Neutrogena Invisible Daily, Neutrogena Ultra Sheer şi Aveeno Protect +, sunt cele cinci produse în care s-au descoperit cantitățile de compuși pe bază de benzen. Cremele solare Aveeno şi Neutrogena se regăsesc și pe piața din România.

„Lucrăm să îndepărtăm aceste produse de pe piaţă şi vom oferi despăgubiri clienţilor”, transmite compania. Specialiştii ne avertizează că expunerea prelungită la soare ne poate crea probleme grave de sănătate. Sfatul profesioniștilor este ca oamenii să își achiziționeze cremele de protecție solară din farmacii, pentru că acestea au o calitate atent controlată.

”Dacă nu doriți să folosiți asemenea produse de protecție solară, alegeți orele cu umbră, când soarele nu arde atât de intens, ochelarii de soare, o pălărie, o umbrelă, pentru că acestea pot proteja la fel de bine pielea de radiația ultravioletă emisă de soare”, spune, în exclusivitate pentru Antena3, Mihaela Leventer, medic dermatolog.

”Produsele de farmacie livrate de alte companii decât Johnson&Johnson, pot fi achiziționate în continuare. Cred că nu trebuie să distrugem încrederea publicului în această linie de protecție solara care se vinde în Europa, pentru ca sunt produse de calitate”, mai menționează Mihaela Leventer, medic dermatolog.

Sursa: antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *