Primele concluzii ale medicilor în cazul morții Alexandrei Pușcașu, mămica de 32 de ani din Botoșani care s-a stins în spital

Comisia de analiză a deceselor intraspitalicești  care functioneaza la nivelul Spitalului Judetean de Urgență „Mavromati” Botoșani a făcut publice primele concluzii în cazul morții Alexandrei Pușcașu, mămica de 32 de ani din Botoșani care s-a stins în spital.

Potrivit acestei comisii, care a verificat documentele medicale, diagnosticul clinic pus de medicii spitalului în cazul morții tinerei mămici concordă cu examenul anatomopatologic. Alexandra Pușcașu a suferit un accident vascular cerebral masiv, care a fost cauza principală a decesului.

„Pacienta a fost monitorizata si s-au aplicat interventii terapeutice in concordanta cu complexitatea cazului . Investigatiile paraclinice efectuate evidentiaza AVC masiv, tulburari de coagulare iar  in data de 02.07.2021 ora 11.20 se declara decesul. Analizand datele clinice si paraclinice , medicii prezenti au aratat ca simptomatologia prezenta , coroborata cu rezultatele paraclinice  indica CID care putea fi declansat de o afectiune supraacuta si imprevizibila cum este embolia cu lichid amniotic. Pentru acest caz examenul macroscopic efectuat de Serviciul de medicina legala stabileste concordanta  intre datele clinice si examenul anatomopatologic.”, susțin reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani.

Comisia se va intruni si va analiza in continuare acest caz iar pentru elaborarea Raportului final se solicita suplimentar diagnosticul si rezultatele necropsiei si a examenului microscopic.

 

Tragedie la Botoșani! A murit Alexandra, mămica de 32 de ani, pentru care s-au făcut apeluri diperate pentru donare de sânge

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *