Managerul Spitalului Județean ”Mavromati”: Având în vedere prelungirea stării de alertă, se mentine interdictia accesului vizitatorilor pe sectiile si compartimentele spitalului

Avand in vedere prelungirea starii de alerta si in contextul epidemiologic actual, la nivelul Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani se mentine interdictia accesului vizitatorilor pe sectiile si compartimentele spitalului, a declarat Doina Caba, managerul Spitalului Județean.

În vederea limitării răspândirii COVID-19 conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati Botosani a luat măsuri privind vizitarea anumitor categorii de pacienți internați in Sectia ATI COVID si NON-COVID în conformitate cu prevederile OMS nr. 487/2021 privind modificarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 436/2020  începând cu luna mai 2021.

În acest sens, sunt permise vizitele membrului familiei/aparținătorul legal al pacientului numai după aprobarea solicitării de către conducerea unității și cu acordul medicului curant.

În vederea asigurării protecţiei membrului familiei/aparţinătorului legal, vizita poate avea loc în următoarele condiţii: o singură persoană poate intra la pacient, o singură dată; timpul alocat vizitei este de maximum 15 minute; vizitatorul poartă echipament complet individual de protecţie asigurat cu titlu gratuit de către spital, conform metodologiei în vigoare; vizitatorul respectă toate măsurile sanitare care se impun; nu este permisă introducerea niciunui obiect în zona în care sunt îngrijiţi pacienţii cu COVD-19.

Membrul familiei/aparținătorul legal își va manifesta dorința de a vizita pacientul prin solicitarea scrisă adresată conducerii spitalului,care  va cuprinde obligatoriu nume și prenume, date de contact, gradul de rudenie cu pacientul. Toate aceste măsuri sunt luate în contextual epidemiologic actual, iar pe măsură ce vor interveni noi prevederi legale acestea vor fi implementate în spital.

Suntem constienti ca aceste limitari creeaza disconfort psihic si emotional atat apartinatorilor cat si pacientilotr dar aceste masuri se impun conform Planului de masuri privind prevenirea aparitiei si limitarii infectiilor asociate asistentei medicale”, a precizat Doina Caba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *