Ministrul Educației, anunț de ultimă oră. Când va avea loc primul examen de Bacalaureat bazat pe competențe

Elevii care încep clasa a 9-a din toamnă vor susține, la finalul celor 4 ani de studiu, examenul de Bacalaureat în formula actuală, pe bază de cunoștințe. Ministru Educației a declarat că examenul final bazat pe competențe va putea fi posibil abia în 2026.

„ Cel mai devreme se va intra pe acest sistem din septembrie 2022, dacă legea va fi adoptată în timp util, și atunci din septembrie 2022 vor urma patru ani de liceu și de abia la finalul celor patru ani de liceu va fi acest Bacalaureat care să fie bazat pe competențe .”

Această măsură este valabilă pentru cei 123.122 de elevi care au susținut Evaluarea Națională, examen bazat pe competențe, și care intră din toamnă în clasa a 9-a.

Sorin Cîmpeanu vrea ca la examenul de Bacalaureat să nu mai fie verificate cunoștințele elevilor, ci competențele pe care aceștia le-au acumulat pe parcursul celor 4 ani de studiu. Cu toate acestea, Ministrul Educației a declarat faptul că este nevoie “ de un întreg parcurs liceal care să pregătească acest lucru .”

“ Competența de a înțelege un text, competența digitală, competența de comunicare într-o limbă străină. Competențe, nu cunoștințe .” a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Așadar, elevii de liceu care intră din septembrie în clasa a 9-a vor avea parte de un curriculum tranzitoriu. Ministrul Educației este de părere că elevii au nevoie de un program nou de învățământ și de profesori formați pentru predarea bazată pe competențe și pe noile conținuturi.

Sursa: WOWbiz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *