A murit bunicul din Botoșani care își creștea cei doi strănepoți abandonați de mamă. Bunica are nevoie de ajutor pentru a-l înmormânta

Bunicul din județul Botoșani, care împreună cu soția sa, îi creștea pe cei doi strănepoți abandonați de mamă, s-a stins din viață. Ioan Calancea a murit din cauza unei boli cumplite. Acum, străbunica Verona va trebui să aibă singură grijă de Rareș și Narcis Calancea din Dorohoi.

Un caz foarte mediatizat la care cu totii am luptat pentru cei doi stranepoti Rareș și Narcis Calancea din Dorohoi, crescuți de către cei doi străbunici exemplar de frumos, aceștia fiind abandonați de mama! Împreună am reusit și le-am finalizat visul de a avea o casuta în care să trăiască cu toti fără lipsa grijei de maine și va multumesc oameni frumosi ca ati luptat alături de noi sa le facem o viață mai bună…

Am reusit și s-au finalizat inclusiv actele de adopție plus testamentele și actele juridice, totul fiind trecut direct pe numele stranepotilor Narcis și Rareș, că aceștia sa aibe o bază în viitor și să nu rămână pe drumuri…

Cand i-am descoperit acum 1 an locuiau într-o baracă, și impreuna cu o altă asociație, le-am îndeplinit un vis măreț, acela de-a avea o casa unde sa-si creasca cei doi stranepotii și să nu fie despărțiți.Cand totul părea să fie bine si se bucurau cu toti de noua casuta la doar un an de zile, bunicul Calancea a căzut la pat în urma unui cancer pulmonar care l-a doborât într-un timp foarte scurt plus alte boli”, povestește Simona Elena Suhan, cunoscut filantrop din Botoșani.

Abandonaţi de mamă şi cu tată necunoscut, Rareş şi Narcis, doi copii de 8 şi 13 ani, au rămas în grija străbunicilor, bătrâni și bolnavi, într-o căsuţă dărăpănată de la marginea Dorohoiului, luminată doar de un bec chior. Oameni cu suflet mare au reușit să ridice o căsuță acestei familii, dar bătrânul nu a apucat să se bucure prea mult de acest confort. Bolile l-au răpus.

Rareş şi Narcis au ajuns în grija străbunicilor de mici. Rareş avea 5 ani, iar Narcis doar câteva luni. Nu-şi cunosc tatăl, care, de altfel, nici nu i-a recunoscut. Mama acestora şi-a dat seama că nu are cu ce-i creşte, aşa că i-a abandonat. A vrut să-i dea într-un centru de plasament fiindcă alte rude nu prea aveau, doar o bunică neputincioasă şi străbunicii bolnavi. Ioan Calancea a refuzat să-i lase în plasament, aşa că i-a luat împreună cu soţia sa.

Trebuia să-i dea la casa de copii. Doamne, mi se rupea sufletul! Cât trăiesc eu aşa ceva nu se poate. Aşa că i-am luat. Este loc pentru toată lumea şi la un blid de mâncare“, spunea bătrânul.

Orice ajutor conteaza pentru ca bunica Verona sa-si poata creste cei doi stranepoti în continuare si sa-l inmormanteze pe bunic. O puteti contacta direct pe bunica Calancea Verona la nr de tel:+40741663693 și 0759567516.

De asemenea puteti dona în conturile

Asociației Simona Elena și Voluntarii la Banca Transilvania

RO06BTRLRONCRT0587762901 RON si

RO53BTRLEURCRT0587762901 EURO

SWIFT: BTRLRO22

Cu mențiunea Calancea

Orice donație conteaza!

Relatii la 0757139794 Simona Elena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *