Alarmant! Tot mai mulți botoșăneni ajung la Urgențe după ce au muncit la câmp, în soare. „Au venit și cu 42 temperatura corpului”

Numărul botoșănenilor care ajung la Urgențe din cauza expunerii prelungite la soare a crescut vertiginos în ultima perioadă. Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că în ultima săptămână au fost persoane care au avut nevoie urgentă de îngrijiri medicale după ce au ajuns la o temperatură a corpului chiar și de 42 de grade.

Cele mai multe dintre acestea au muncit la câmp când soarele era foarte puternic și li s-a făcut rău. Adăscăliței a precizat că sunt persoane care fac infarct miocardic, accidente cardio-vasculare, ca urmare a expunerii prelungită la soare.

„Am avut, în ultimele zile, la UPU pacienți care au venit cu 42 temperatura corpului, care este o temperatură care poate duce la deces, pentru că au fost la cosit, la activități ale câmpului. Și foarte multe accidente vasculare post expunerii la soare”, a declarat șefa DSP.

Ea face un apel către populație să consume multe lichide, să nu se expună mult la soare, în special între orele 11.00- 16.00, și să-și acopere capul pentru a se proteja. Cele mai sensibile, din acest punct de vedere, sunt persoanele de vârsta a treia, dar și cele care suferă de boli cardio-vasculare.

VIDEO Încă doi botoșăneni suspectați că ar fi infectați cu tulpina Delta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *