Primăria vrea să cumpere o clădire monument istoric pentru o grădiniță. Cătălin Flutur: Nu este oportun. Bugetul municipiului este fragil în momentul de față

Primăria municipiului Botoșani intenționează să achiziționeze o clădire monument istoric pentru a face o grădiniță. Este vorba de Casa Mavrocordat, care este situată pe strada Mihail Kogălniceanu și care a mai găzduit o instituție de învățământ preșcolar. Clădirea nu a mai fost populată de șapte ani.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat, luni, în ședința de extraordinară de Consiliu Local, că această clădire ar putea fi utilizată pentru copii care vin din grădnițele care au intrat ăn reabilitare

Este oportun să achiziționăm acest imobil pentru a-i da o destinație de funcționare a unei grădinițe. Avem nevoie de spații suplimentare pentru copiii care vor fi afectați. Am încercat reabilitarea Școlii 3, să asigurăm un spațiu de învățământ pentru acești copii, dar au trebuit o serie de documente de care aveam nevoie și nu au putut demara licitațiile. Consider oportun să cumpărăm acest imobil monument istoric să ajngă în patrimoniul Primăriei, pentru a putea avea destinația din trecută, tot grădinița a fost”, a declarat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

A intervenit și consilierul local Cătălin Flutur care a declarat că bugetul municipiului nu permite cumpărarea unei astfel de clădiri.

Este o clădire de patrimoniu, dar care care arată deplorabil. Dacă nu am reușit să facem la Școala 3, care este școală nouă, funcțiuni pentru grădiniță în timp util, a achiziționa acum un imobil fără să avem bani în buget pentru achizița clădirii, fără să avem bani în buget să reabilităm acea clădire. Cred că nu este oportun, și aici mă refer la bugetul municipiului care este fragil în momentul de față”, a spus Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *