Un bărbat s-a ales cu dosar penal, după ce polițiștii de frontieră botoșăneni i-au verificat portofelul

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit ascuns în portofelul unui tânăr cu dublă cetățenie română – R. Moldova, un document de identitate cu însemnele autorităților române, care s-a dovedit a fi fals, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.
Potrivit sursei citate, pe 10 iulie,, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, P.C., în vârstă de 36 de ani, cu dublă cetățenie română și moldovenească, pasager în autocarul cursă regulată Praga – Chișinău. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit ocazie cu care a fost descoperită ascunsă, în portofelul bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având  imprimate datele și fotografia acestuia.
”Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat documentul în cauză contra sumei de 300 de euro, cu intenția de a obține mai ușor un loc de  muncă în țările vest europene”, a precizat Răcnea.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com